Παραλίγο διπλωματικό επεισόδιο με τον Φιντάν στη Συρία: Του έκλεισαν το μικρόφωνο ενώ έκανε δηλώσεις
Ο εκπρόσωπος της τουρκικής διπλωματίας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Συρία.
Ένα μάλλον κακό απρόοπτο περίμενε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στη Συρία κατά τη διάρκεια της συνένετυξης Τύπου που παραχώρησε με τον ομόλογό του την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου.
Ενώ ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας αναφερόταν στην κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, ένας αξιωματούχος του συριακού υπουργείου Εξωτερικών τον διέκοψε, λέγοντάς του πως η συνέντευξη Τύπου τελείωσε και ευχαριστώντας τους υπουργούς.
Ο Φιντάν όπως καταγράφηκε στα πλάνα φαίνεται απορημένος και για κάποια δευτερόλεπτα συνεχίζει να μιλάει αν και το μικρόφωνό του ήταν κλειστό.
Συγγνώμη από τη Συρία
Τα πλάνα έγιναν viral στην Τουρκία, που ενοχλημένη φέρεται να ζήτησε εξηγήσεις από τη Δαμασκό. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Οντσού Κετσελί, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία κατά τις δηλώσεις Φιντάν η μετάφραση δεν αναμεταδιδόταν από τα μεγάφωνα και «λόγω αυτού του προβλήματος ο Σύρος αξιωματούχους που οργάνωνε τη διαδικασία πίστεψε ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε ολοκληρώσει την τοποθέτησή του και γι’ αυτό ανακοίνωσε το τέλος της συνέντευξης τύπου».
Όπως έγινε γνωστό σήμερα, η κυβέρνηση της Συρίας ζήτησε συγγνώμη από την Τουρκία για το τεχνικό πρόβλημα που προκάλεσε τη διακοπή της συνέντευξης του Χακάν Φιντάν.